De En Hu

Adaptív technológiák

Kedvezményezett neve: MG Építész Tervező és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Modern építőanyagokból készülő épületek felújítása, létrehozása
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-03615
A szerződött támogatás összege: 22.675.000 Ft
A támogatás mértéke: 50 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.07.01.
A projekt tervezett fizikai befejezésének dátuma: 2019.10.25.

A projekt tartalmának összefoglalása:
Az MG Építész Kft jelenleg a piacon elérhető technológiák alkalmazásával létrehozható építmények tervezésével foglalkozik. A korábban bemutatott saját fejlesztésű termékek piaci megjelenésével építész tervezői gyakorlatunk is az új, környezettudatos termékek felé fog fordulni, elősegítve ezzel is az ok térnyerését.
Az új építőanyagok célpiaca részben az új építések, részben a felújítások – különös tekintettel a kapcsolt Geréb tokos ablakokra, melyek a műemlék és műemlék jellegű épületek felújításakor kapnak egyedülálló szerepet (ugyanis jelenleg nem létezik olyan ablak a piacon, mely egyszerre teljesítené a 21 századi felhasználói és jogszabályi elvárásokat és a hosszú élettartammal kapcsolatos elvárásokat.
A GEObrick ásványi alapú falazóelemek első sorban az új építésű épületeknél kapnak majd szerepet.
A GEObrick nemcsak előállítása során, de teljes élete és elbontása során is környezettudatos. A belőle épült fal nagy hőtömeget keletkeztet (tárolja a hőt, amivel kiegyensúlyozza a szobák hőmérsékletét), ezért az átmeneti évszakokban kevesebb fűtési vagy temperálási költséget generál, ráadásul hatékonyan szabályozza az egészségre fontos páraháztartást.
A beszerezni tervezett eszközökkel az új építőanyagokból épületek jönnek létre, melyek tervezéséhez szükséges a tervlap nyomtató és hajtogató gép és a 3d szkenner.
Ebben a rendszerben termék a terv is és termék az elkészülő épület is. Az új eszközök nagy hatékonyság javulást eredményeznek, és alkalmazásuk egy új termelési/szolgáltatási módszer bevezetését teszi lehetővé, különösen a 3d szkenner, mely a felújítandó műemlék épületek rajzolását teljesen új alapokra helyezi.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Copyright © 2013 MG Építész - Minden jog fenntartva!
Tárhely & tervezés: Arteries Studio